Gépi duguláselhárítás

Mielőtt hozzánk fordulna:

A dugulás legtöbb esetben egy hosszú folyamat eredménye. A teljes elzáródás előtt már látható érezhető jelei vannak. Lassan folyik le a víz! Ilyenkor érdemes házi praktikákat bevetni!

Először is a szifonok szétszedése kipucolása az első lépés aztán, jöhetnek a reklámokból jól ismert duguláselhárító vegyszerek, aztán  forró víz és a wc pumpa .

Ha pedig komoly „ esemény” van és azt magunk nem tudjuk megoldani , akkor forduljunk duguláselhárító szakemberhez, aki gyorsan bontás nélkül  megszünteti a dugulást!

 • A konyhában, konyhai lefolyókban az olajok és zsíros szennyeződések vagy éppen a morzsák és egyéb ételmaradékok okozzák a legtöbb konyhai dugulást
 • A fürdőszobákban található kézmosóknál, zuhanyzó lefolyónál vagy kádnál  pedig gyakran a hajszálak, sampon vagy éppen
  szappandarabok de leginkább a hosszú hajszálak felelősek a dugulásért.

Fenti két esetben gyakorta rendszeres karbantartással és vegyi vagy normál tisztítással orvosolhatók a bajok azaz megelőzhető a dugulás.

 • Mellékhelyiségben található WC-k esetében sok esetben a nem rendeltetésszerű használat következtében alakulhat ki dugulás, gyakori eset
  a tampon, intim betét vagy éppen fültisztító pálcika, popsi törlőkendő, pelenka, amely komoly dugulást okozhat a rendszerben.
  Előzzük meg a bajt az ilyen kényes dolgokat ne a WC kagylóba, hanem az arra rendszeresített fürdőszobai szemetesbe helyezzük el.
 • Szintén komolyabb dugulást okozhat egy nem megfelelően kivitelezett lefolyó rendszer: túl nagy eséső csatorna, túl alacsony lejtésű
  csatorna vezeték vagy éppen "hullámos" lefolyó rendszer, esetleg 90 fokos csatlakozású helyek vagy egyéb konstrukciós épületgépészeti problémák.

Ilyen esetekben az egyszeri dugulás elhárításon túl az okokat is meg kell szűntetni át kell alakítani a rendszert, amely feladatokat cégünk
szintén vállalja. Felmérjük az esetleges dugulási okokat és olyan megoldást alakítunk ki, hogy a jövőben minimálisra csökkentsük a dugulások esélyét.

Hogyan történik a duguláselhárítás?

Mindenki szeretné tudni előre, hogy ez a nem várt kellemetlenség mennyibe fog neki kerülni?

Minden dugulás más és más! Ezért elég nehéz pontos összeget mondani az elhárításról.

Telefonos megkeresés alkalmával a következő kérdéseket fogjuk feltenni.

 • Probléma körülírása, mit észlelt?
 • Mióta van jelen a probléma?
 • Történt-e próbálkozás már a hiba elhárítására?
 • Pontos cím, milyen jellegű épületről van szó? (családi ház, panel, középület)
 • Hol található a dugulás kül.- vagy beltérben?
 • Emésztő van-e?

A kérdések megválaszolásával segítenek a végösszeg kialakításában!

 

Milyen gépi duguláselhárító eszközöket használunk?

Cégünk a legmodernebb technológájú eszközöket használja több éves működése során. A gépi duguláselhárítás ugyanis sokkal tisztább megoldást jelenthet és a modern technológia pedig granacia arra, hogy csapatunk nem feleslegesen vonul ki a helyszínre így bármilyen dugulással elboldogulunk.

Cégünk  a képen látható duguláselhárító géppel és kiegészítőivel hárítja el a problémákat:

gépi duguláselhárítás eszközök

A duguláselhárítás után külön igény szerint megoldjuk a helység fertőtlenítését szagtalanítását!